Nosečnost po tednih - 25. teden

25 teden nosecnosti-velikost: 34,6 cm, -teža: 660 g

-razvoj: Oblikovati se prične struktura hrbtenice - 33 vretenc, 150 sklepov med vretenci in 1000 vezi. Razvijati se prično krvne žile v pljučih, odprejo se otrokove nosnice. Torej to je zelo razvojni teden.

-mamica: Morda se boste počutile da vaš trebušcek izgleda kot da imate notri "nogometno žogo". Vaša maternica je že precej zrasla, zato vas verjetno že pritska ob hrbtišče in medenico. Ponoči lahko tudi zaradi teh pritiskov slabše spite in seveda zaradi večkratnega obiska stranišcne školjke. Ponoči veckrat zamenjajte bočni položaj ležanja (levo, desno) in podložite si trebušček z drobno blazinico. Če se počutite utrujeni si dodatno popoldne vzamite krajši počitek. Bodite pa pozorne da se izogibate ležanju na trebuhu, čeprav vam je včasih morda najbolj ustrezal. Tudi ležanje na hrbtu ni najbolj priporočljivo, najbolje je torej da spite na boku. Roka vašega partnerja bo v tem obdobju že lahko občutila premike otroka v vašem trebuščku.

 

Video (25. - 28. teden)

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog