Nosečnost po tednih - 8. teden

 

8 teden nosecnosti-velikost: prib. 1,6 cm -teža: 1 g

-razvoj: Začnejo rasti očesne veke (dokler se rast vek ne konča so oči odprte) in ušesa pričnejo dobivati obliko. Razvije se možganski privesek, začnejo se oblikovati prsti, roke rastejo in vidna postanejo zapestja in komolci. Srce naredi okoli 150 udarcev v minuti (pri odraslem človeku je normalen srčni utrip od 60-100 udarcev v minuti).

-mamica: Občutite lahko jutranjo slabost (običajno mine ob koncu prvega tromesečja). Jejte večkrat in majhne obroke. Ker vaša maternica raste lahko občasno začutite krče v spodnjem delu trebuha. Tiste, ki imate probleme zaradi zaprtosti popijte kakšen kozarec Donata. Novico o nosečnosti še malo ohranite zase in za svojega partnerja. Tveganje za spontani splav je še vedno kar visoko. V obdobju med 8. in 21. tednom nosečnosti, obstaja nevarnost poškodbe ploda, če se nosecnica okuži z virusom noric - vodnih koz (če bolezni še ni prebolela v otroštvu).

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog